בריאות וכושר





שירותי רפואה
















א. רמת הרפואה בהונגריה.
רמת הרפואה בהונגריה טובה למדי אך רמת חלק מהמתקנים הרפואיים עדיין טעונה שיפור ניכר בהשוואה לזו של הארץ. ניתן לקבל במקום את כל סוגי הטיפולים הרפואיים בתנאי שמגיעים לרופא ולבית החולים הנכון וזו לעתים בעיה.


במקרי חירום לא ניתן להגיע לבית חולים הקרוב כדי לקבל טיפול אלא לברר לפני כן אמצעות הרופא או אדם המכיר את השיטה איזה בית חולים מטפל בבעיה הספציפית ואם הוא תורן. רק לאחר מכן אפשר להגיע לטיפול.

כל תושבי הונגריה מבוטחים בביטוח בריאות ממלכתי. זר ודיפלומט הנזקק לבדיקות רפואיות כלשהן מעדיף להיעזר במרכזי הבריאות הפרטיים מאשר להיעזר במערכת הממשלתית מהסיבות שתוארו לעיל.


רופא אמון
ד"ר אסף שמש
350-4723; 06-20-311-4803
ב. רשימת מרפאות בתי חולים ובתי מרקחת

מרפאות






מרפאה פרטית בבודה
    


 





מרפאה פרטית ברמה גבוהה









בתי חולים 









בית החולים הצבאי







- בתי מרקחת


בתי מרקחת פזורים בכל העיר: GYOGYSZERTAR או PATIKA. להלן רשימת בתי

המרקחת הפתוחים 24 שעות (בלילה יש לצלצל בפעמון):

לחץ בכדי להגדלה




חיסונים



לא לשכוח להביא פנקס חיסונים

על פי שלטונות הונגריה אין צורך בחיסון בכניסה להונגריה, אך אדם הסובל מחלה מידבקת אינו רשאי להיכנס למדינה. רופא משרד החוץ דורש לבצע חיסונים נגד צהבת A,B ושחפת








חיסונים לילדים

יש צורך להצטייד בפנקס חיסונים מסודר. ניתן להזמין בבתי מרקחת חיסונים המקבילים לאלה שילדנו מקבלים בארץ. רופא הילדים ייתן חיסון זה.



- שירות לנשים הרות / יולדות


השירותים ניתנים בבתי חולים ובמכונים הרפואיים. כל יולדת יכולה לבחור בין האופציות הבאות: לידה בארץ או לידה בהונגריה בביה"ח BAROSH(ביה"ח ממשלתי) / בתי חולים ממשלתיים (מאב).


 רפואת שיניים

השירות קיים ב - ROSZAKERT MEDICAL CENTER ע"ח השליח (השגרירות איננה משלמת עבור טיפולי שיניים). כמו כן ישנם רופאי שיניים המקבלים לקוחות באופן פרטי.







מרפאת שניים המתמחה בילדים


  
                    שמירה על כושר

אך אם אתם מחליטים לעמוד בקושי ולהמשיך כרגיל בפעילות הגופנית, כדאי שתדעו כי יש צורך להיערך באופן מיוחד, לעומת מזג אוויר בישראל המאפשר כמעט כל השנה להתאמן בחוץ הונגריה הטמפרטורות צונחות מתחת לאפס ולכן יש להיערך לכל בהתאם   וכך תעשו זאת נכון:

1. לבוש
לבוש המתאים לעונה הוא נקודה חשובה במיוחד. לבוש חם או מסורבל מדי יגרום להעלאת טמפרטורת הגוף ואפילו למצב בעייתי בו המתאמן יתקשה לבצע את הפעילות. במקרים מסוימים תיתכן גם סכנה של מכת חום.

אך לפריטי לבוש רבים יש גם צדדים חיוביים. כך, למשל, יכול לבוש רב יכול לסייע להוצאה קלורית רבה יותר, כיוון שמדובר בנשיאת משקל נוסף על משקל הגוף. הדבר משמעותי במיוחד בפעילויות גופניות בהן ישנו ניתוק של כף הרגל מהקרקע, כגון הליכה וריצה.

2. חשיפה למחלות
בחורף, כידוע, שכיחות המחלות עולה. חשוב לדעת שלא מומלץ להתאמן כשחולים, והדבר אף עלול להחריף את המצב הבריאותי של המתאמן. בנוסף, במקרה שמתאמנים בקרבת אנשים, למשל במועדון כושר, הרי שניתן בנקל להדביק את המתאמנים האחרים.

3. טמפרטורה
המערכות הגופניות שלנו מתפקדות פחות טוב בתנאי חום או קור, כיוון שמדובר במצב של יציאה מהומיאוסטזיס (איזון המים בגוף). במקרה שכזה גוף האדם צריך לאזן את עצמו הן באמצעות הזעה מוגברת כשחם (ובכך מצנן את עצמו) או באמצעות רעד כשקר, המסייע לגוף להתחמם.

4. צריכת נוזלים
חשוב, בכל מזג אוויר, לצרוך מספיק נוזלים. במקרים רבים אנו כלל לא מודעים לכך שהתייבשנו, וכשמדובר בעיסוק מוגבר בפעילות גופנית מדובר בסכנה ממשית. הדבר חשוב במיוחד כשהאימונים מתבצעים מחוץ לבית, בתנאי מזג אוויר משתנים (קור, חום, רוח), תוואי שטח המשתנים באופן תדיר ומצריכים מאמץ ייחודי ועוד. חשוב לציין שגם בחורף יש לצרוך לפחות 10 כוסות נוזלים במהלך היום ובמידה ומדובר באימונים אירוביים ממושכים בהחלט ניתן לצרוך אף יותר.

5. סוג הפעילות הגופנית
בחורף הסוגים השונים של הפעילות הגופנית שונים במקצת מאשר בקיץ. סקי שלג, לדוגמה, הוא ספורט שכיח במיוחד שתפס תאוצה רבה בשנים האחרונות ורבבות ישראלים מבצעים אותו על בסיס קבוע מדי חורף, בעיקר בחו"ל (מחוץ להונגריה). במקרה זה חשובה מאוד ההיערכות לקראת שבוע סקי, על מנת לחזור בריאים ושלמים מחופשה שכזו. ההכנה צריכה להתמקד בחיזוק כללי וספציפי של מערכת שלד-שריר ובעיקר בהתאמה לסקי.

רכיבה על אופניים היא דוגמה נוספת. ניתן לרכב על אופניים אך חשוב לקחת בחשבון את הנושא הבטיחותי. ישנה סכנת החלקה ברכיבה, בין אם היא נעשית בפארק, בשטח או בכביש. בנוסף, בעת רכיבה על כביש צריך לקחת בחשבון את הבלימה האיטית יותר של הנהגים בימי החורף. סיכון נוסף של ימי החורף טמון ברכיבה בשעות הערב, בהן הראות לקויה והנהגים בכבישים לא תמיד רואים את רוכבי האופניים, הרוכבים לעתים ללא אורות, בגדים זוהרים וכדומה.

האימון בחדר הכושר או בסטודיו מתאים לכל עונות השנה, אך חשוב לציין כי במועדון הכושר
קר יחסית (כ-22 מעלות בממוצע) ולכן חשוב להיערך בהתאם מבחינת הלבוש, בעיקר כשמדובר בנשים, שלרוב סובלות יותר מקור לעומת הגברים. בכל מקרה מומלץ להצטייד בשתי מערכות לבוש ולא להסתפק רק באחת.

בימי החורף מומלץ לערוך במועדון הכושר פעילות אירובית לפני הפעילות האנאירובית, וזאת בתלוי במטרת האימון. במידה ומטרת האימון היא שיפור הכושר הגופני הכללי, חיזוק (לא העלאת מסת שריר), שיפור מצב בריאותי וכדומה, הדבר מומלץ מאוד. במידה ומטרת האימון היא העלאת מסת שריר - טוב יעשה המתאמן אם יתחיל באימון האנאירובי דווקא.

הסיבה לכך שעדיף להתחיל בפעילות האירובית היא שהדבר גורם להעלאת טמפרטורת הגוף ולמוכנות מנטלית ופיזית להמשך האימון.

מס חדרי כושר ממולצים :